“Alegerile din universități – și cele pentru funcția de rector în special – sunt ocazii de afirmare a forței principiilor democratice din învățământul superior. În acest proces, cunoașterea de către alegători a candidaților este de mare importanță.

Vreau să certific faptul că îl cunosc pe Domnul Profesor Nicolae Istudor de circa patru ani, de când colaborăm cu folos în cadrul Consorțiului „Universitaria”, al celor mai mari și prestigioase universități din România.

I-am remarcat de la început expertiza, eficiența și spiritul managerial, în gestionarea problemelor stringente ale ASE, dar și în buna funcționare a dialogului din cadrul acestui consorțiu.

De asemenea, am apreciat recent, la Consiliul General de la București, alegerea în unanimitate a Domniei Sale în funcția de secretar general al CNATDCU. Toate acestea pledează pentru excelență și competență, recomandându-l cu prisosință pentru funcția de rector al ASE, una dintre cele mai bune universități din țara noastră.„

Acad. prof. IOAN-AUREL POP
Rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

“Permiteti-mi sa va adresez sincerele mele felicitari si ale colaboratorilor mei din Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti cu ocazia alegerii dumneavoastra in pozitia de Secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, ca recunoastere a meritelor carierei profesionale, daruite scolii superioare si cercetarii romanesti.

Cunoscandu-va activitatea profesionala si calitatile morale remarcabile, seriozitatea, puterea de munca si daruirea, sunt incredintat ca mandatul dumneavoastra va fi unul valoros, in contextul in care Romania trebuie sa raspunda provocarilor impuse de integrarea in Ariile Europene ale Invatamantului Superior si Cercetarii, precum si de obiectivele aflate pe agenda Uniunii.

In calitate de rector al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti sau de ministru delegat pentru invatamant superior, inovare si dezvoltare tehnologica, am colaborat indeaproape cu dumneavoastra. Am avut, astfel, ocazia sa remarc o profunda cunoastere a sistemului de invatamant superior, a mecanismelor de management la nivelul universitatilor, precum si spiritul antreprenorial si ideile inovative – toate calitati care cred ca ar trebui sa caracterizeze o persoana capabila sa performeze in sistemul universitar.

Asadar, exprimandu-mi recunostina sincera pentru colaborarea dinamica si fructoasa, va asigur, stimate domnule Secretar general, de toata consideratia mea.„

MIHNEA COSTOIU
Rectorul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti

“Alegerile sunt un moment important in viata unei universitati. Iata ca Academia de Studii Economice din Bucuresti este, din nou, la examenul democratiei asa cum sunt toate universitatile romanesti in aceasta perioada.

Am aflat cu bucurie de candidatura domnului profesor universitar Nicolae Istudor la functia de rector si sigur ca i-am citit cu mare interes programul managerial.

Domnul Istudor inseamna pentru mine doua lucruri, omul Istudor, pe care il cunosc de multi ani de la intalnirile dintre Universitatea de Vest din Timisoara si ASE, si nu numai, precum si prorectorul Istudor, reprezentant al managementului ASE in Consortiul Universitaria.

In cei peste opt ani de cand colaboram cu dansul, in calitate de prorector, am descoperit atat expertiza sa de bun cunoscator al mecanismului complex universitar, cat si capacitatea de a gasi solutii si de a formula propuneri pertinente la provocarile, nu intotdeauna simple, prin care trece sistemul universitar romanesc.

Avem, mai mult decat oricand, in anii ce vor urma nevoie de unitate, armonie, intelepciune si coagularea fortelor, ideilor, energiilor noastre ale tuturor pentru a contribui la readucerea educatiei in prim-planul preocuparilor decidentilor nationali si constientizarea ei in mod real ca si prioritatea si sansa dezvoltarii sustenabile a poporului roman.

Astfel cred ca este extrem de important ca intreaga comunitate academica a ASE sa fie unita, iar dupa finalizarea exercitiului democratic al “alegerilor”, toti colegii implicati activi in acest proces ca si candidati, sa isi uneasca eforile pentru dezvoltarea “Familiei ASE”.

Consider ca toti candidatii sunt valorosi si implicarea lor intr-o echipa manageriala condusa de profesorul Nicolae Istudor, care are calitatile necesare pentru a fi un bun rector , ar face cinste traditiei si renumelui ASE-ului!

Succes in alegeri!„

Prof. univ. dr. MARILEN PIRTEA
Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara

“L-am cunoscut pe domnul prorector Nicolae Istudor cu prilejul proiectelor cu finanțare europeană derulate în parteneriat de ASE și de Universitatea din București.

Mi-a lăsat impresia unui foarte bun manager, unui profesionist specializat în implementarea proiectelor, unui expert atent la detalii tehnice, motivat, eficient. S-a dovedit a fi un om de echipă și un partener deschis pentru colaborări interacademice.

Cunoscându-l pe domnul profesor Istudor dar și pe unii dintre cei care îl susțin și cu care urmează să facă echipă, sunt încredințat că reprezintă o excelentă soluție pentru a conduce ASE ca Rector în următorul mandat și îi doresc mult succes în alegeri.„

Prof. univ. dr. MARIAN PREDA
Presedintele Senatului Universitatii din Bucuresti

Cristian Hera“Imi ingadui sa afirm ca am avut bucuria de a colabora cu prof. dr. Nicolae Istudor in cadrul a numeroase manifestari stiintifice, organizate atat de Academia Romana cat si de Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Preocuparile noastre comune de cercetare se regasesc in promovarea rolului strategic pe care il are agricultura pentru securitatea si siguranta alimentara. Am descoperit cu satisfactie pasiunea si expertiza cu care profesorul Istudor studiaza detaliile de mare actualitate ale domeniului sau profesional.

Sunt bucuros sa constat ca in programul sau managerial, prof. Nicolae Istudor, in calitate de candidat la functia de Rector, evidentiaza si sustine fara rezerva necesitatea excelentei in cercetare stiintifica, atat la nivelul cadrelor didactice cat si al studentilor. Doresc prof. dr. Nicolae Istudor succes deplin in alegerea sa in inalta si responsabila functie de Rector al Academiei de Studii Economice.„

Academician CRISTIAN HERA
Vicepresedinte al Academiei Romane

Gheorghe ZamanUn program de management universitar
strategic, modern și responsabil, racordat direct la cerința și provocările dezvoltării durabile a României, pentru perioada 2016-2020

Am citit cu profund interes CV-ul și programul de management universitar propus de prof.univ.dr. Nicolae Istudor, în vederea participării la alegerile pentru ocuparea funcției de rector la Academia de Studii Economice București, pe perioada 2016-2020. În plus, îl cunosc de mai multă vreme pe profesorul Istudor precum și pe specialistul implicat în funcții de răspundere din 2008 până în prezent, ca vicepreședinte al Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, vicepreședinte AGER, cercetător și nu, în ultimul rând, ca secretar de stat și director general în Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale.

Bogata activitate a profesorului Istudor, în calitate de cadru didactic care a parcurs toate treptele ierarhice ale carierei ca factor de decizie în instituții publice de complexitate și responsabilitate deosebită cât și ca distins cercetător științific cu rezultate deosebite reprezintă dovada incontestabilă nu numai a unei pregătiri profesionale temeinice, interdisciplinare dar și a unui factor de decizie cu competențe și abilități manageriale de excepție în instituții de învățământ superior, la nivel de ministere și alte organizații profesionale de înaltă responsabilitate. Activitatea de cercetare științifică de marcă, rezultatele acesteia, concretizate într-un volum apreciabil de cărți, comunicări științifice și articole publicate în reviste și la edituri de prestigiu, din țară și străinătate, îl consacră pe domnul profesor Istudor ca personalitate deosebit de apreciată, în țară și străinătate, care se bucură de o vizibilitate incontestabilă, în rândul unui cerc larg de specialiști.

Având în vedere:
– calitățile conceptuale, constructive și operaționale noi ale programului managerial propus de către prof.univ.dr. Nicolae Istudor;
– întreaga sa activitate profesională de excepție, cu rezultate notabile;
– deschiderile sale multi, inter și transdisciplinare, eficiența și pragmatismul economico-social ale prioritizarea țintelor și obiectivelor învățământului universitar;
– modalitățile de îmbinare a diferitelor etape de învățare de la cea de licență la doctorat, postdoctorat și alte forme de continuare a ridicării nivelului de pregătire profesională, și ale leadership-ului în domeniu.

Îmi exprim convingerea că prof.univ.dr. Nicolae Istudor reprezintă candidatul cu șanse notabile de reușită în competiția pentru funcția de rector, având potențialul verificat de a răspunde cu prisosință așteptărilor de mai bine și progres ale științei și practicii economice, ale cerințelor dezvoltării durabile a României, în contextul provocărilor actuale și de perspectivă cu care acestea se confruntă.

Tocmai având în vedere cele anterior prezentate, susțin cu încredere candidatura domnului profesor Nicolae Istudor pentru funcția de rector al Academiei de Studii Economice – București, pe perioada 2016-2020.„

Prof. univ. dr. GHEORGHE ZAMAN
Director al Institutului de Economie Națională, CS I
Membru corespondent al Academiei Române
Președinte AGER

Claudia Popescu“Stimate domnule profesor Nicolae ISTUDOR,

Permiteti-mi sa va adresez sincere felicitări pentru alegerea în funcția de secretar general al CNATDCU.

Pentru CNFIS, al carui vicepreședinte sunteți, alegerea Dvs. reprezintă  garantia  stabilirii unei o punti trainice de legătură  între cele două consilii și o mare oportunitate ca prin eforturi comune să putem contribui la creșterea calității în învățământul superior.
Cu acest prilej doresc să va mulțumesc pentru activitatea depusă în cadrul CNFIS, carcterizată prin deosebit profesionalism si maximă responsabilitate.

Cu deosebita considerație,„
Prof. univ. dr. ing. CLAUDIA POPESCU
Presedinte CNFIS

Achim Irimescu“Am aflat cu bucurie de candidatura domnului profesor Nicolae Istudor la functia de rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Imi face placere sa sustin aceasta candidatura cu cateva cuvinte despre domnia sa.

Sigur, am o apreciere deosebita pentru domnul profesor Nicolae Istudor, intrucat dansul a fost coordonatorul meu in procesul de elaborare a tezei mele de doctorat. A fost o colaborare foarte buna, cu atat mai mult cu cat am inteles ca teza mea a fost prima teza sustinuta sub coordonarea domnului profesor.

In calitatea mea de Ministru – Plenipotentiar la Reprezentanta Permanenta a Romaniei la UE, Bruxelles, am aflat despre contributiile esentiale ale specialistului Nicolae Istudor la elaborarea strategiilor sectorului agroalimentar din Romania.

Succes in alegere, domnule profesor!„

ACHIM IRIMESCU – Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Ion Toni Teau“Camera Consultanților Fiscali – organizație profesională de utilitate publică care coordonează activitatea de consultanță fiscală din România – s-a bucurat permanent de sprijinul și susținerea domnului prof. univ. dr. Nicolae Istudor.

În calitatea sa de prorector al Academiei de Studii Economice București, domnul prof.univ. dr. Nicolae Istudor a susținut permanent colaborarea cu Camera Consultanților Fiscali pe linia pregătirii studenților, atât în ceea ce privește pregătirea teoretică, cât și cea practică.

A fost unul dintre principalii inițiatori ai Protocolului de colaborare dintre CCF și ASE – cea mai importanță instituție de învățământ economic din România – privind instituirea unui Program masteral de fiscalitate, susținând importanța fiscalității într-o economie de piață modernă și necesitatea formării de noi specialiști în domeniu cu o bună pregătire profesională, care să răspundă multiplelor provocări cu care se confruntă economia românească. Oferind cunoștințele teoretice, metodologice și practice privind fiscalitatea românească, europeană și internațională în contextul globalizării, abordând aspectele fiscale la nivel microeconomic și macroeconomic. Programul masteral s-a dovedit a fi extrem de important și util, atât pentru cei care lucrează sau vor lucra efectiv în domeniul fiscalității, cât și pentru managerii din mediul de afaceri. CCF oferă posibilitatea absolvenților Programului de master în fiscalitate să poată obține calitatea de consultant fiscal prin recunoașterea competențelor profesionale și științifice dobândite prin acest program.

A susținut și a încurajat în permanență practica studenților economiști în cadrul societăților de consultanță fiscală, promovând în rândul tinerilor profesia de consultant fiscal, ca una dintre cele mai importante profesii liberale în actualul context de dezvoltare semnificativă a mediului de afaceri din România.

În cuvântul său adresat Conferințelor naționale ale CCF, din partea Academiei de Studii Economice București, domnul prof. univ. dr. Nicolae Istudor a subliniat întotdeauna importanța și necesitatea consultanței fiscale în perioada actuală, când pe plan internațional asistăm la schimbări semnificative care vor defini noua ordine fiscală internațională, existând o tendință de modificare a regulilor de impozitare, ce vor afecta cu siguranță și România, întrucât unele dintre acestea vor reprezenta noi directive europene obligatorii pentru toate statele membre.„

Dr. ION TONI TEAU – Presedintele Camerei Consultantilor Fiscali

Ionut Simion“Am aflat cu placere despre candidatura domnului profesor Nicolae Istudor la pozitia de Rector al ASE. In cei 28 de ani de cand ne stim, am avut ocazia sa-i cunosc tenacitatea, ambitia, daruirea in sustinerea cauzelor in care crede si spiritul sau de luptator, puse in slujba dezvoltarii invatamantului romanesc, a scolii superioare romanesti de economie. Suflul nou adus de profesorul Istudor in stabilirea si dezvoltarea parteneriatelor dintre mediul universitar si cel de afaceri s-a resimtit benefic in interactiunile avute de-a lungul ultimilor ani pe diverse proiecte intre organizatiile pe care le reprezentam.

Toate acestea ma fac sa privesc cu incredere programul sau de management universitar pentru urmatorii 4 ani si sa imi exprim fara rezerve sustinerea mea pentru candidatura la pozitia de Rector al ASE.

Romania are nevoie de absolventi ai ASE cat mai bine pregatiti si cat mai ancorati in realitatile economice cotidiene. Sunt convins ca implementarea efectiva a programului tau de management va face posibila realizarea acestui deziderat.„

IONUT SIMION, PhD – PwC | Country Managing Partner

Radu Timis“Salutam candidatura domnului profesor Nicolae Istudor la functia de Rector al ASE din perspectiva colaborarii noastre foarte eficiente cu dansul in calitate de prorector, in ultimii patru ani, cu problemele relatiilor cu mediul economico-social si de afaceri.

Cele peste 100 de parteneriate ale ASE cu companii, din care mai mult de jumatate – multinationale, sunt dovada implicarii sale concrete in evolutia catre un invatamant ancorat in nevoile reale din economie, precum si in dezvoltarea spiritului antreprenorial al cadrelor didactice si studentilor. Este utila si de perspectiva organizarea, la initiativa profesorului Istudor, a Forumului anual pentru Dezvoltare Durabila si Antreprenoriat in ASE, a carui prima editie s-a bucurat de succes pentru ambele parti – mediul de afaceri si cel universitar. Astfel de initiative sunt necesare pentru consolidarea si diversificarea parteneriatului public-privat si identificarea unor solutii la problemele din economie.

Obiectivele propuse in programul de management universitar la capitolul „Consolidarea si dezvoltarea relatiilor cu mediul economico-social” sunt argumente in favoarea urarii noastre de succes in alegeri si, apoi, in implementarea in ASE a tot ceea ce este prevazut pentru acest domeniu!

Cu respect,„

RADU TIMIS – Presedinte CRIS-TIM

JONEL SUBIC“Colaborez cu domnul prof. Nicolae Istudor din anii 90, de cand am efectuat pregatirea doctorala la ASE Bucuresti.

Carierele noastre s-au intersectat in planul cercetarii atat prin derularea in comun a unui proiect international finantat din fonduri europene, cat si prin participarea anuala la conferintele organizate de institutiile noastre.

Profesionalismul, implicarea si atitudinea vizionara ce il caracterizeaza ma determina sa il sustin pentru functia de rector al ASE Bucuresti.
In numele colectivului de cercetatori al Institutului de Econonomie Agrara din Belgrad ii doresc succes!„

Dr. JONEL SUBIC – Directorul Institutului de Economie Agrara Belgrad, SERBIA

Anghel Iordanescu“Felicitari, domnule profesor Nicolae Istudor, pentru depunerea candidaturii la functia de Rector!

Am admirat mereu entuziasmul dumneavoastra in a le arata tinerilor, prin cel mai bun exemplu – cel personal, cat de adevarat este dictonul Mens sana in corpore sano.

Tinerii nostri trebuie sa fie bine pregatiti profesional, dar mai important este sa fie sanatosi si sa-si insuseasca spiritul de echipa si de fair-play, pe care sportul il imprima personalitatii celor care-l practica.

Ma bucur ca promovati insusirea acestor valori de catre tineri. Succes in competitia pe care v-ati propus-o, domnule profesor!

Astept o intalnire amicala, in teren, intre nationala noastra si „nationala” ASE, cu profesorul Nicolae Istudor capitan!„

ANGHEL IORDANESCU – Antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei